Els Jardins del Castell de Peralada son l’escenari ideal d’aquest Festival que combina dansa, música, ópera i teatre en una programació única. El festival compta amb més de 30 edicions

· Laia Bodro

Els jardins del Castell de Peralada són l’escenari del festival, que des de 1987 porta a la Vila de Peralada artistes internacionals de tots els estils. L’auditori, on es fan la majoria d’espectacles, està situat als jardins del Castell, un espai magnífic per a gaudir de la programació del festival.

Al Castell de Peralada es pot escoltar des de Madama Butterlfy de Puccini, Ainhoa Arteta o James Rhodes, fins a Diego El Cigala o Malú; s’hi poden veure espectacles del ballet més clàssic, Hip-hop o dansa contemporània i teatre familiar. Una programació variada per a tots els gustos i públic que no deixa indiferent a ningú.

El festival compta amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat el 2012, per «construir un esdeveniment cultural i social», i també forma part de l’Associació Europea de Festivals (EFA).

Festival Castell de Peralada

Ideal per als amants de tota mena d’arts escèniques i que els vulguin sorprendre amb una programació que va des del més clàssic al més contemporani. El festival té lloc durant els mesos de juliol i agost.

A causa de la pandèmia de la Covid-19, l’edició del 2020 ha quedat transformada en el Festival Castell de Peralada Streaming, on del 22 al 31 de juliol es podran veure, a través de la web del festival, continguts totalment gratuïts.

Programació Festival Castell de Peralada Streaming 2020

22 de juliol – María Pagés, «Entremos en el jardín», 22 h

23 de juliol – In conversation with Sondra Radvanovsky and Rufus Wainwright, «about Prima Dona», 19 h

24 de juliol – María Pagés, Carlos Álvarez i Josep Pons, «Cultura i festivals post Covid-19», 19 h

25 de juliol – Santi Moix i Josep Pons amb l’Orquestra Simfònica del Liceu, «Beethoven i Händel», 22 h

27 de juliol – Albert Guinovart, Alberto García Demestres, Miquel Ortega, David Alegret i Rubén Fernández Aguirre, «La composició del lied i la cançó al s.XXI», 19 h

27 de juliol – Alfonso de Vilallonga, «Hors de saison», 22 h

28 de juliol – Recital de David Alegret, «Canticel. Un homenatge de Josep Carner», 20 h

29 de juliol – Miquel Ortega, «El taller d’un compositor», 19 h

30 de juliol – Recital de Carlos Álvarez, 20 h

31 de juliol – Christophe Chassol, «Ultrascore as a composition method», 19 h

31 de juliol – Chassol, «Ludi», 22 h