La platja d’Illa Roja deu el nom a un illot de color rogenc situat al seu costat dret i unit a aquesta per una franja de sorra. Aquesta tranquil·la cala està envoltada de roques i de pins i des del camí de ronda ofereix una de les panoràmiques més boniques d’aquesta zona del litoral. Presenta un aspecte verge, flanquejada per altes parets rocalloses cobertes de vegetació. La seva bellesa i la transparència de les seves aigües atrauen força banyistes, tot i que no hi sol haver aglomeracions.

Té una longitud de 180 metres per una amplada mitjana d’uns 20, i està formada per sorra de gra gruixut i color daurat. El pendent d’entrada al mar és força pronunciat. És una platja nudista i no disposa de cap servei, llevat d’una petita guingueta que s’hi sol instal·lar durant la temporada estival.

MUNICIPI

Begur

ACCÉS

Per darrere de la platja passa un camí de ronda que, cap al sud, duu fins a la platja de Sa Riera. Cap al nord, després de la punta Espinuda, s’arriba de seguida a la platja del Racó, i al gran arenal de la badia de Pals. Aquest camí constitueix l’única manera d’accedir a la platja.

TIPUS DE SORRA

Sorra gruixuda

LONGITUD / AMPLADA

65 metres / 180 metres

ENTORN

Natural