Tradicionalment celebrat a l’esglèsia de Sant genís, el festival ha traslladat part de la seva programació a l’Auditori de l’Espai Ter, tot i que tota la vila s’engalana per aquest festival

Des de 1981, Torroella acull el Festival de música clàssica més important de la zona. Tradicionalment el Festival se celebrava a l’església de Sant Genís, però des del 2013 ha passat a l’Auditori Espai Ter, un espai molt més gran i amb molt bona acústica, sense oblidar els seus orígens, ja que algun concert encara se celebra a l’església. També ofereix part de la seva programació a l’aire lliure, a la plaça de la Vila.

La seva programació se centra, especialment, en la música clàssica i antiga, però també hi ha espai per a la música més contemporània i innovadora amb Fringe, que engloba propostes arriscades, i que es proposa crear relacions amb els artistes més reconeguts.

Ideal per als que vulguin descobrir la Torroella Medieval de la mà de la música clàssica més internacional. El festival té lloc durant els mesos de juliol i agost.

Festival de Músiques

Programació Festival de Músiques de Torroella 2020

15 d’agost – Gli Incogniti. Amandine Beyer, violí i direcció. Espai Ter

18 d’agost – Locum CongregatMonogràfic de Beethoven. Espai Ter

20 d’agost – Josep ColomChopin-Liszt: Sonates en Si menor. Espai Ter

 

Programació EEEmerging+

8 de desembre – Sarbacanes. Residència i cncert de música antiga. Cine Petit

 

Programació Jazz l’Estartit

14 d’agost – Lucía i Horacio Fumero. Plaça de la Llevantina

21 d’agost – Gemma Abrié Quartet. Plaça de la Llevantina

Programació Club de Clàssica

De l’1 de febrer al 12 de desembre – Beethoven un retrat musica de Joan Vives. Cicle de 5 conferències. Penya Barcelonista Montgrí i comarca