El cap de Creus, el golf de Roses… sense cap mena de dubte, la Costa Brava Nord ens té reservats uns paratges naturals espectaculars, amb tot de platges i cales de gran bellesa.

La Costa Brava Nord combina sorres llargues de platja fina plenes de gent, amb petites cales de pedres i roques on desconnectar de la massificació. Hem seleccionat 5 de les cales més amagades i verges on trobar la calma i gaudir del paisatge natural de la costa alt-empordanesa.

.

Cala del Pi – Portbou

Sota un penya-segat inclinat, per on passa la carretera que porta a França, es troba aquesta petita platja de còdols, totalment verge i sense edificacions humanes a la vista.

Per arribar a la cala del Pi, s’ha d’agafar el camí de ronda de Portbou, amb el que es voreja els últims quilòmetres de la costa catalana. Pel camí, val la pena parar a la font de «beu i tapa», on en època de pluges es pot beure aigua fresca procedent dels Pirineus. Poc després, es descendeix cap a la cala del Pi, una platja natural i on es respira calma per tots costats.

Un dels atractius d’aquesta cala és endinsar-se a la cova del pirata, un espai fosc i humit, però molt fresc, agraït durant els dies calorosos.

Cala d’en Carbassó – Colera

Per als que us decidiu a anar a visitar aquesta cala de Colera, un avís important: no us deixeu la càmera de fotos a casa! Roques que sobresurten de l’aigua i una petita illa punxeguda la fan una platja fotogènica i imprescindible de visitar.

Ja el camí fins allà val la pena. Des del port de Colera, es travessa la punta del Frare, podent gaudir de les vistes de la costa que proporciona.

La platja no és el lloc ideal per a estirar-se i prendre el sol durant hores, però compensa amb les vistes. Però si el que t’agrada és el submarinisme, és la platja perfecta. A l’estar composta de roques, i tenir poca profunditat, amb unes ulleres i un tub, es pot veure la plenitud del mar i descobrir els habitants d’aquest bonic racó alt-empordanès.

Cala Prona – Port de la Selva

El Parc natural del Cap de Creus és un paratge d’una bellesa indescriptible. Per això no és estrany trobar cales i platges espectaculars i sobretot, envoltades de natura.

Per anar a cala Prona s’ha de fer una excursió. Tant si sortim des de Port de la Selva, com si sortim del far del Cap, hi ha una bona estona de camí fins a arribar-hi. L’avantatge és que el paisatge és el Parc natural, i les vistes fan que el trajecte sigui més amè.

La cala, enfocada al nord, és una petita entrada d’aigua al cap, tranquil·la i reposada, amb una caseta al costat. Bonica, verge i plena de peixos, la fan un racó especial, i a l’estar allunyada de qualsevol nucli urbà, l’afluència de gent és escassa.

Cala Culip – Cadaqués

No fa gaires anys que es pot visitar aquesta cala i el Pla de Tudela que l’envolta, ja que era ocupat pel complex turístic Club Med. Per sort, al ser declarat Parc natural el 1998, el club va tancar uns anys més tard, el Ministeri de Medi Ambient va adquirir els terrenys i va enderrocar tota l’edificació, tornant a la zona la seva bellesa natural.

És un plaer per la vista visitar aquesta zona del cap de Creus, cada racó és una nova postal digna de ser fotografiada. Les roques del Pla de Tudela tenen forma daliniana, i de ben segur que van servir d’inspiració per a l’artista de Figueres.

Per accedir-hi hem de seguir un camí des del far del Cap de Creus. Cala Culip té una petita platgeta de pedres, i des d’allà, sembla més un llac que una obertura al mar. Envoltada de les roques del Cap de Creus, les seves aigües transparents conviden a fer un bany i gaudir de les vistes del cap de creus des de dins de l’aigua.

Cala jòncols – roses

Situada a 18 quilòmetres de Roses, aquesta petita cala tranquil·la i reposada és ideal per a la pràctica del submarinisme, gràcies a la gran bellesa del seu fons marí, que de seguida agafa un fort desnivell.

S’hi accedeix per una carretera costanera,  que voreja el litoral i el cap Norfeu. Amb 180 metres de longitud de còdols, cala Jòncols és perfecte si es vol fugir del bullici de Roses.