La Costa Brava sud acull, cada estiu, un gran nombre de turistes disposats a passar uns dies a les seves grans platges. Però també és plena de petits racons gairebé per descobrir.

Trobar un petit racó de sorra a les platges de Lloret, Blanes o Tossa on prendre el sol i gaudir de la platja pot convertir-se, durant els mesos d’estiu, en una missió gairebé impossible. Per això hem seleccionat 5 cales d’entre Blanes i Tossa de Mar on es pot gaudir d’una calma inusual durant els mesos d’estiu.

Cala Futadera – Tossa de Mar

També coneguda com la cala dels 300 escalons, dóna una primera idea de com s’arriba a la cala. A uns 6 km des de Tossa de mar, agafant la famosa carretera de corbes que uneix la població selvatana amb Sant Feliu de Guíxols, es troba el camí d’entrada a Cala Futadera. El cotxe es pot deixar a la corba, on hi ha un petit espai per aparcar, des d’allà, seguim la carretera que porta cap a la platja a peu, fins a trobar les escales. No són complicades de baixar, però s’ha d’estar atent, sobretot si s’hi vol anar amb nens.
La cala és un petit paradís de sorra, envoltada de penya-segats i de pins, que mostren l’esplendor de la Costa Brava en un sol espai. En ser un espai verge, l’aigua és cristal·lina i banyar-se a Cala Futadera és un dels petits plaers que guarda la zona. Val la pena baixar els 300 escalons per arribar-hi!
Una recomanació: si voleu prendre el sol, baixeu a la cala ben d’hora, ja que per la seva posició, el sol desapareix ben d’hora.

Cala Morisca – Tossa de Mar

Una petita entrada d’aigua entre roques forma aquesta cala que separa Tossa i Lloret on el pas de l’home no és visible, un espai privilegiat i amb poca afluència de gent.
S’hi pot accedir des de Tossa, per Bahia de Llorell, fent un camí de menys de 500 metres, o des de Lloret, per la Urbanització Costa Brava, també caminant mig quilòmetre. Ambdós casos, l’accés no és complicat.
70 metres de sorra envoltada de roques que fan que sigui ideal per a la pràctica de submarinisme, banyar-se o simplement observar el color que el mar agafa en barrejar-se amb la sorra i les roques.

Cala sa tortuga – lloret de Mar

Una bona manera d’arribar a aquesta cala és seguint el camí de ronda que comença a Lloret i que finalitza a la cala, gaudint de tota la costa lloretenca. Però si no es vol caminar tant, també hi ha accés de la urbanització que porta el mateix nom de la cala.
De fet, els pocs banyistes que hi ha a Sa Tortuga solen ser els mateixos habitants de la urbanització, el fet d’estar allunyada del centre i de difícil accés fan que poca gent arribi a visitar aquesta petita joia de la Costa Brava.
Còdols i roques fan que sigui un lloc poc agradable per prendre el sol, però a canvi, ofereix un lloc verge i tranquil, ideal per a agafar les ulleres i bussejar per les seves aigües.

Cala dels Frares – Lloret de Mar

Potser no és la millor cala per prendre el sol i passar hores perdudes estirats a la tovallola. Per això, si decidiu anar a aquesta cala, és més probable que us hi trobeu algun aficionat a la fotografia que banyistes.
Una cala de roques, l’aigua amb poca fondària i unes grans roques que sobresurten del mar en forma de petites illes, creant una postal idíl·lica. Val la pena admirar la cala durant la sortida del sol o al cap vespre, quan la llum destaca encara més la seva bellesa.
i si tot això no fos prou per animar-vos a visitar-la, l’accés a Cala dels Frares és fàcil, a través del camí de ronda de Lloret, vorejant el Castell d’en Plaja.

Cala Sa Forcanera – Blanes

Segurament és una de les cales més fotografiades de la Costa Brava, ja que es troba just al costat del mirador del jardí botànic de Marimurtra, però no és de les que té més afluència.
El motiu? No hi ha accés possible a peu, només s’hi arriba des del mar, amb un caiac o amb barca. Per aquest motiu, no hi ha gairebé mai ningú, i és un bon racó per a gaudir de la calma.
Una superfície rocosa, amagada entre penya-segats i totalment verge, permet gaudir de tota la calma i la pau del mar, allunyar-se de la civilització i descansar. Un petit paradís a tocar de Blanes.