Cada quan cal untar-se el protector solar? A partir de quina edat es pot prendre el sol? Resolem els teus dubtes.

· Redacció

Els efectes de la radiació solar rebuda al llarg de la nostra vida són acumulatius i la pell conserva la memòria de totes les radiacions a què ha estat exposada.

Aquí us deixem els 10 consells més importants per garantir una protecció solar eficaç i un bronzejat segur aquest estiu per a tota la família:

  1. L’exposició solar ha de ser progressiva evitant les hores de màxima intensitat, entre les 12 i les 16 hores
  2. Cal evitar l’exposició solar directa en nens menors de 3 anys.
  3. Trieu un fotoprotector que protegeixi davant la radiació UVB (causant de les cremades solars) i UVA responsable de l’envelliment prematur de la pell ) ja que ambdues radiacions contribueixen al risc de càncer cutani.
  4. El fotoprotector s’ha d’aplicar de manera uniforme i en quantitat suficient, 20 minuts abans de l’exposició solar .
  5. Per mantenir la protecció solar, cal renovar l’aplicació cada 2 o 3 hores i sempre després de banyar-se o realitzar activitats que produeixin excessiva sudoració.
  6. Extremeu les mesures protectores quan realitzeu activitats a l’aire lliure com anar en bicicleta, fer esport, passejar etc . , Per evitar les cremades solars.
  7. Es recomana emprar protecció addicional, especialment en els nens, per mitjà de gorres, samarretes i ulleres de sol que bloquegin el 100 % de les radiacions ultraviolada.
  8. Al llarg del dia s’ha de beure abundant aigua amb freqüència, vigilant sobretot a la gent gran i als nens.
  9. Després de l’exposició solar, s’aconsella aplicar generosament 1 Loció Post – Solar que refresqui, calmi i hidrati la pell ajudant a perllongar el bronzejat.
  10. Si adverteix qualsevol canvi en la forma, mida, color i / o relleu d’alguna piga ha de consultar el dermatòleg.

La importància de protegir-nos del sol

L’ús de fotoprotectors adequats minimitza els efectes nocius d’un excés d’exposició solar i preserva el major temps possible el capital solar. A més disminueix en gran mesura la probabilitat de tenir en el futur càncer de pell. Per això és molt important protegir-se davant els efectes nocius de la radiació ultraviolada incorporant la fotoprotecció en els hàbits diaris, fins i tot en l’època d’hivern.