Pels amants de l’aventura i els esports extrems, la Costa Brava ofereix moltes activitats que alliberen adrenalina

· Laia Bodro
Caigudes lliures, penjar-te sobre el mar, saltar les onades… Els esports de risc són una proposta que cada vegada atrau a més persones. Pels amants de l’aventura i els esports extrems, la Costa Brava ofereix moltes activitats que alliberen adrenalina. N’hem seleccionat 8 que ofereixen risc per a tots els gustos.

Via Ferrata

Via Ferrata a la Costa Brava

La Via Ferrata de la Cala del Molí, l’única via ferrata d’Europa arran de mar, està ubicada a Sant Feliu de Guíxols, en el camí de ronda que va fins a la platja de Sant Pol.

Gairebé 500 metres de recorregut per roques, dividit en dues rutes: una de nivell fàcil, i una altra de nivell mitjà. Des dels seus ponts, es té la sensació d’estar penjat a sobre del mar, sempre assegurat amb el seu cablejat.

Per als qui això d’estar penjats sobre el mar els faci una mica d’aprensió, o per als que vulguin practicar amb nens, a pocs quilòmetres, a Santa Cristina d’Aro, es troba la Via ferrata de les gorgues de Salenys, més senzilla, i que s’endinsa per uns torrents d’aigua.

L’accés és lliure, però és obligatori anar equipat i amb una assegurança. La millor opció és llogar una visita guiada a qualsevol de les operadores de turisme d’aventura que hi ha a la zona, on també podràs llogar tot el material necessari per a fer la Via Ferrata.

Salt en paracaigudes

Paracaigudisme a la Costa Brava

La capital de la Costa Brava en salts en paracaigudes és, sense cap dubte, Empuriabrava. Des del seu aeròdrom, es pot realitzar aquesta activitat només apte per als més valents.

El salt es realitza des de 4.000 metres d’altura, i es baixa en caiguda lliure fins als 1.500, quan s’obre el paracaigudes. La baixada són 5 minuts, en què es pot contemplar la badia de Roses i la plana de l’Empordà des del cel.

Empuriabrava també ofereix tot de sortides en avioneta, i si el que vols és tenir la sensació de volar, el Túnel del Vent ofereix experiències de vol, i el millor és que es pot fer a partir dels 4 anys, perfecte per als que vulguin viure-ho en família.

Flyboarding

Flyboarding a la Costa Brava

Una de les últimes modes en esports d’aventura aquàtica és el Flyboarding, o dit d’una altra forma, volar sobre l’aigua.

Només es requereix una mica d’equilibri per a aguantar-te a l’aire amb aquesta plataforma, propulsada aigua a pressió. Però si és el vostre primer cop, tingueu en compte que caureu moltes vegades dins l’aigua, tot i que en part, aquí recau la seva diversió. Una vegada agafes el truc, és molt divertit aixecar-se uns metres amunt, i llançar-se a l’aigua de cap, per tornar a sortir com si fossis un dofí!

No deixeu passar l’oportunitat de practicar Flyboarding, a qualsevol de les platges de la Costa Brava trobareu operadors que ofereixen aquesta aventura.

Bungee Jumping

T’agrada el risc i les activitats extremes? El bungee Jumping està fet per a persones com tu. Un salt en caiguda lliure d’uns 70 metres, lligat amb una corda elàstica que et farà rebotar una vegada rere l’altre. Una experiència curta, però molt intensa. A Lloret de Mar podràs viure aquesta experiència extrema i des de dalt la grua, admirar les vistes de la Costa Brava!

Wakeboard

Una variant de l’esquí aquàtic, practicat amb una taula. Lligat amb corda a una llanxa, s’aprofita la velocitat per surfejar sobre les onades. Els més experts fan tombarelles a l’aire, i aprofiten circuits per a fer salts i diferents acrobàcies, però també hi ha sortides per als que s’inicien i encara no s’aguanten a sobre la taula. Passar una bona estona al mar, vorejant les ones no et serà complicat a la Costa Brava, a les platges més turístiques trobaràs diferents operadors que ofereixen aquesta aventura aquàtica per a tots els nivells.

Surf

Surf a la Costa Brava

Tot i que no hi ha les onades del pacífic, a la costa gironina també es pot practicar surf i, sobretot, kitesurf, esport que va de conya amb el vent.

No totes les platges tenen les onades necessàries per a surfejar, però n’hi ha unes que són ideals: Sant Martí d’Empúries, La Fosca a Palamós, Torrevalentina a Sant Antoni de Calonge i Sant Pol a Sant Feliu de Guíxols. No sempre es troben les condicions per a fer surf, però gairebé sempre hi haurà alguna platja amb mar de fons.

A la majoria d’aquestes platges trobaràs un espai on llogar el material necessari o fer cursos per iniciar-te al surf, així com per aprofitar el vent i practicar el kitesurf.

Submarinisme

Submarinisme a la Costa Brava

Explorar la fauna i flora del fons marí és una de les activitats més recomanables per fer a la Costa Brava.

El primer que cal fer és un bateig, la primera experiència d’immersió, per aprendre i sobretot, perdre la por a estar sota l’aigua. Un cop superat això, el límit el poses tu mateix.

Tota la costa és digna de ser vista sota el mar, però existeixen diferents reserves marítimes al llarg del litoral, com les Illes Medes, que permeten admirar la bellesa del fons marí en tota la seva esplendor.

Si no sou gaire atrevits, també hi ha tot de sortides per a fer snorkel, sense immersió, per les quals també es pot admirar tot el que el mar amaga.

Sortides en Caiac i Paddle Surf

Caiac a la Costa Brava

Per als qui els agrada l’aventura, però el risc no els crida l’atenció, existeixen moltes rutes per fer en Caiac o en Paddle Surf.

Visitar les cales més amagades, les coves marines i mil racons per descobrir de la Costa Brava són algunes de les activitats que es poden fer, tant sols com amb guies.

Això sí, si us decidiu pel Paddle surf, us recomanem unes classes d’iniciació, ja que aguantar-se dalt de la taula no és tan fàcil com sembla!