Palafrugell celebra entre gener i març la Garoinada, una de les campanyes gastronòmiques amb més tradició de la Costa Brava

Els que les saben apreciar asseguren que no hi ha sabor més autèntic de mar que el que desprèn la garoina, garota o eriç de mar. Diuen que n’hi ha per llepar-se els dits. Aixó sí, cal anar amb compte i no punxar-se, però els que saben menjar-les diuen que no representa cap perill. És tota una experiència per als paladars i un dels moments més esperats per a molts aficionats a la bona taula.

La Garoinada és una de les campanyes gastronòmiques més emblemàtiques i de més tradició de Catalunya. Aquest esdeveniment, en el que participen restaurants de Palafrugell, es celebra cada any des de mitjans de gener fins al mes de març i coincideix amb la temporada en què el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment.

Aquest 2020, els restaurants que hi participen oferiran un entrant a base de garoines, un plat principal a escollir entre un guisat amb carxofes o el plat que vulgui cada restaurant, unes postres de poma i cafè. A més, el menú estarà maridat amb vins del celler Espelt. El preu serà d’entre 40 i 45 euros segons cada establiment.

Aquest any es mantenen les fórmules per passar un cap de setmana a la Garoinada que inclouen el menú i una nit d’allotjament en el municipi. A més, també es complementarà amb una sortida en vaixell d’època o una excursió per conèixer l’entorn paisatgístic de la mà d’un expert. Els que optin per aquesta fórmula també rebran un talonari amb tiquets per visitar els equipaments culturals de Palafrugell, un tiquet per a la piscina municipal i un val de descompte per a comprar licors en l’establiment del patrocinador de la campanya gastronòmica.

Els restaurants que participaran en la 29a edició de la Garoinada són L’Arc, La Casona, La Xicra i Xadó (de Palafrugell), Bellacosta, El Far, La Llagosta, Llafranc, Llevant i Terrassa Terramar (de Llafranc), El Balcó de Calella i El Càntir (de Calella) i Es Portió (de Tamariu). La campanya arrenca aquest divendres 17 de gener i s’allargarà fins el 31 de març.